Workshop ‘Omgaan met stress’

Stress is er in vele soorten en maten, van kortdurend tot langdurend. Van langdurige stress is bekend dat het zeer schadelijk is en tot fysieke veranderingen leidt in je brein en lijf.

Voor wie?
De workshop is nuttig voor iedereen, want 70-80% van de mensen ziet een burnout niet aankomen en wordt erdoor overvallen.
Het is daarom uitermate belangrijk dat de eerste signalen van stress worden herkent én serieus worden genomen. Soms kan je dat zelf, maar omdat bij stress ook je relativeringsvermogen vermindert, heb je vaak een collega of leidinggevende nodig die jou erop wijst dat het niet goed met je gaat.

Resultaat
Aan het eind van de workshop weet je hoe je te veel stress kan herkennen bij jezelf en bij anderen. Je weet hoe lijf en hersenen reageren op stress, en wat de eerste tekenen zijn van te veel stress.
Je hebt praktische tips en tools om met stress om te gaan en de nadelige effecten van stress te voorkomen.

Inhoud 
In de workshop wordt stilgestaan bij verschillende soorten stress, en welk effect die hebben op je hersenen en op je lijf.
Uitgelegd wordt hoe je stress herkent en welke symptomen als eerste zichtbaar zijn, en wat er gebeurt als de stress in je lijf hoog blijft.
Daarna wordt uitgebreid stilgestaan wat je kan doen om de stress in je lijf te verminderen of een halt toe te roepen.

De workshop is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van o.a. dr. Bruce McEwen, dr. Victor Kallen en dr. Joe Dispenza. Ook het anti-stress model dat Joe Dispenza heeft ontwikkeld voor het bedrijfsleven, komt aan de orde.

Vorm
De workshop wordt incompany gegeven.
De duur van de workshop is minimaal 3 uur. Indien gewenst kan de workshop met opdrachten en oefeningen worden uitgebreid naar een hele dag.

Aanmelden