De Vitality Mind Challenge®; een preventieve stress- en burnout test

70-80% van de mensen ziet een burnout niet aankomen en wordt erdoor overvallen. Dat is niet verwonderlijk, want juist het deel van je hersenen dat je nodig hebt voor zelfreflectie en overzicht, wordt als eerste door de stress aangetast.

Wij meten hoe groot de kans is dat je binnen een jaar uit gaat vallen door stress. Door de meting te combineren met gerichte interventies wordt uitval voorkomen.
Voor de meting gebruiken wij de Vitality Mind Challenge® van het Nationaal Centrum voor Preventie van Stress en Burnout.

Géén symptomen maar indicatoren
De Vitality Mind Challenge (VMC)® is een gevalideerde stress- en burnout test die op basis van 20 indicatoren meet hoe jij met de stress in jouw leven omgaat. Daarmee verschilt de VMC® van andere stresstests, die gericht zijn op het meten van de symptomen – die je pas ontwikkelt als je al ziek bent van de stress. 

Preventie van uitval door gerichte coaching
De VMC®test wordt altijd gecombineerd met 1 uur debriefing. Na dat uur weet je wat voor jou de stress-risicofactoren zijn én hoe je daar mee om moet gaan. Op die manier wordt het risico om uit te vallen gereduceerd naar minder dan 5%.

Globale uitslag
Bij ongeveer 75% van de deelnemers aan een VMC® is de debriefing afdoende om uitval te voorkomen. Afhankelijk van de uitslag varieert de behoefte aan lichte stress interventies.

Soms is meer nodig dan praten
25% van de mensen heeft een dusdanige lage VMC®score dat het moment van uitvallen nabij is. Om uitval te voorkomen is ingrijpen op korte termijn noodzakelijk. Praten met een coach of psycholoog is dan niet meer afdoende. De burnout- en stress-release programma’s van Happy Brain®Works gaan een stap verder en zijn daarom zeer geschikt voor deze groep mensen. De programma’s sluiten naadloos aan bij de VMC® methodiek.

Geen uitval
Door het volgen van een burnout- en stress-release programma van Happy Brain®Works wordt het risico op uitval gereduceerd tot nul. Als iemand al is uitgevallen, dan wordt de verzuimduur verkort met 60%.

VMC® voor organisaties
Wil je de VMC® onder de aandacht brengen van jouw werkgever, leidinggevende, HR of bedrijfsarts?
Wij nemen graag contact met (een van) hen op om de mogelijkheden van de VMC® te bespreken. Je kan daarvoor het contactformulier onderaan de pagina invullen, of een mail (laten) sturen naar info@happybrainworks.nl.

VMC® voor particulieren
Het is ook mogelijk om de VMC® als particulier te doen. De test is inclusief een uur debriefing zodat de uitslag van de test aan jou kan worden uitgelegd. Je krijgt dan inzicht in welke factoren voor jou stressvol zijn, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Voor aanmelden kan je op de button hieronder klikken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Aanmelden