Preventief

Stress heeft iedereen. Kortdurende stress maakt ons alert en dat kunnen we in bepaalde omstandigheden goed gebruiken.
Maar soms houdt de stress te lang aan en raken de regelmechanismen overbelast die zorgen voor een adequate stress-respons. Dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht en voordat je het weet ben je niet meer jouw oude zelf, en functioneer je niet meer optimaal.

Kenmerken te veel stress
70-80% van de mensen met een burnout heeft de burnout niet zien aankomen. Ze vallen – voor hun gevoel – van het ene op andere moment om. Toch zijn de symptomen van teveel stress goed herkenbaar:

  • moeite met concentreren
  • vergeetachtigheid
  • niet helder kunnen denken
  • besluiteloosheid
  • snel geïrriteerd
  • gevoel van eenzaamheid

Omdat stress ook een verstoring van het stress-release mechanisme in je lijf veroorzaakt, is het noodzakelijk dat je de stress vermindert en leert ontspannen voordat het te laat is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Preventieve programma’s
Voor mensen die nog niet zijn uitgevallen, bieden we verschillende preventieve programma’s aan.
Ook als je een drukke periode voor de boeg hebt, is een preventief programma zeer geschikt om de periode op een goede manier door te komen.

Resultaat
Het resultaat van een preventief programma is dat uitval wordt voorkomen.
Je hebt bruist weer van de energie en je bent in balans en blijft dat ook. Door de tips en adviezen die je krijgt, ben je in staat om dit langdurig vast te houden. Daarmee ga je de periode die voor je ligt met vertrouwen en nieuw elan tegemoet.

Met nieuw elan en vertrouwen
De preventieve programma’s bestaan uit een unieke combinatie van verschillende methodieken. Zowel het cognitieve brein, het onbewuste brein en het fysieke lijf komen daarbij aan bod.

Aanmelden