Ontmoet onze experts

Happy Brain Works Caro Botman

Caro Botman MSM

Executive Coach
Happy Brain®Coach

Caro brengt rust, vertrouwen en optimisme. Door haar jarenlange ervaring als interimmanager en adviseur is ze een gewaardeerde sparringpartner voor bestuurders en professionals.
Caro kijkt niet alleen naar gedrag maar ook naar patronen die zich onder waterlinie afspelen. Hierdoor kan zij op een snelle manier processen doorzien en analyseren. Zij is een ‘out-of-the-box’ denker en zeer creatief in haar methodes en oplossingen. Situaties of personen die vastgeroest zitten, krijgt zij op respectvolle wijze en met humor en flair weer in beweging.

Caro heeft op alle niveaus in de zorg managementfuncties vervult. Zij heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van (strategisch) management, psychologie, systeemtheorie, neuroplasticiteit en complementaire therapieën. Op dit moment studeert zij metafysische wetenschappen aan de University of Metaphysical Sciences in California.

Caro is eigenaar van Happy Brain®Works, grondlegger van de integrale aanpak en samen met Ellen ontwikkelaar van de Happy Brain®Movement.

Ellen Botman Happy Brain Works

drs Ellen Botman MBA

Executive Counselor
Happy Brain®Coach

Ellen is analytisch, creatief, optimistisch en compassievol. Zij combineert deze eigenschappen met een grote betrokkenheid en een professionele houding waardoor mensen zich snel bij haar op hun gemak voelen. Zij zet al haar deskundigheid en vaardigheden in om, samen met de cliënt, het leven minder stressvol en daardoor aangenamer en lichter te maken.

Zij is opgeleid tot socioloog, MBA (Master of Business Administration), specialist in systemisch werken en A- en intensive care verpleegkundige. Daarnaast heeft Ellen vele trainingen gevolgd o.a. op de gebieden neuropsychologie en EMDR. Ellen is certified trainer van dr. Joe Dispenza en momenteel studeert zij metafysische wetenschappen aan de University of Metaphysical Sciences in California.

Ellen heeft bijna 20 jaar ervaring als interimmanager, adviseur en coach, met name binnen de acute zorg en disastermanagement. Zij heeft gewerkt op operationeel, tactisch, strategisch én bestuurlijk niveau en kan ook in haar huidige werk makkelijk schakelen tussen deze niveaus.

Ellen is eigenaar van Happy Brain®Works, grondlegger van de integrale aanpak en samen met Caro ontwikkelaar van Happy Brain®Movement. Het verder ontwikkelen van deze aanpak is voor haar een grote inspiratiebron.

Tineke Bruinink Happy Brain Works

Tineke Bruinink

Happy Brain®Coach

Tineke is Happy Brain®Coach van het eerste uur. Zij heeft de vaardigheid om snel te doorzien waar iemand uit balans is en waar in de coaching het accent moet liggen.

Tineke’s achtergrond is sociaal pedagogisch werker en verpleegkundige, en zij heeft 15 jaar in de zorg gewerkt.

Door haar werkervaring is zij bijzonder goed in staat om de vraag achter de vraag inzichtelijk te maken.
Haar rustige manier van doen maakt dat klanten zich snel bij haar op hun gemak voelen.

Caroline Schaay Happy Brain Works

Caroline Schaay

Happy Brain®Coach

Net zoals de andere Happy Brain®Coaches beheerst Caroline alle elementen van de Happy Brain®Movement uitstekend, maar twee elementen fascineren haar bovenmatig: de DUM® en de saboterende rol van beperkende overtuigingen.
Met de DUM® heeft Caroline jarenlange ervaring. De overtuigingen weet zij op een deskundige en geduldige manier inzichtelijk te maken voor de klant, waarna zij vakkundig helpt bij het veranderen van de overtuigingen.

Henry Tijken Happy Brain Works Coach

Henry Tijken

Happy Brain®Coach

Als ervaren Happy Brain®Coach weet Henry in korte tijd door te dringen tot de kern van een probleem en – minstens zo belangrijk – hij kan dit op heldere wijze inzichtelijk maken voor zijn klant. Dat doet hij op een compassievolle wijze en met een groot gevoel voor humor.

Behalve Happy Brain®Coach is Henry Life coach en coach voor mensen met ADHD/ADD/autistisch spectrum. Zijn pallet aan vaardigheden is mede gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als coach van moeilijk opvoedbare jongeren met een autistische stoornis.
Happy Brain Works Coach Willemijn Vonk

Willemijn Vonk

Happy Brain®Coach

Voor Willemijn komen bij Happy Brain®Works de meest belangrijke onderwerpen in het ondersteunen van klanten samen: opruimen van onbewuste, belemmerende patronen; weer de regie nemen over je eigen leven; en nieuwe kennis opdoen zodat nieuwe inzichten en veranderingen ook blijvend zijn.

Willemijn heeft jarenlang ervaring als coach (St!R gecertificeerd), erkend Loopbaan-professional (Noloc), Leefstijl-coach, Duurzaam-inzetbaar-potentieel-coach en trainer. Haar roots liggen in het verpleegkundige beroep.

Groei en ontwikkeling zijn haar grote passies. Niet alleen voor haar klanten maar ook voor zichzelf.

Happy Brain Works Coach Marian de Waal

Marian de Waal

Happy Brain®Coach

Marian heeft een achtergrond als verpleegkundige specialist. Daarnaast heeft zij een grote passie voor muziek. Zij is dirigent van twee koren en geeft leiding aan muziekproducties. In de woorden van Marian: ‘Muziek verbindt; je kan door muziek verbinding krijgen met andere mensen én de verbinding terugvinden met jezelf.’

De gemeenschappelijke deler in haar (werk)ervaringen zijn de perspectieven ‘dienstbaarheid’ en ‘leiderschap’.
Marian begrijpt als geen ander hoe deze twee perspectieven met elkaar gecombineerd kunnen worden ten dienste van haar klanten.
Dit is zeer waardevol in haar werk als Happy Brain®Coach.

Happy Brain Works Coach Joke van der Graaf

Joke van der Graaf

Happy Brain®Coach

De effectiviteit van de Happy Brain®methodieken passen naadloos bij de hands-on mentaliteit van Joke. Tijdens haar jarenlange ervaring als verpleegkundig specialist oncologie heeft zij menige hulpvraag adequaat en vanuit een groot hart beantwoord.

Haar werk- en levenservaring maken Joke tot een Happy Brain®Coach die een oplossing weet voor alle vragen die zich aandienen. De methodieken van Happy Brain®Works die zij daarbij inzet, vindt zij life-changing, concreet en wars van zweverigheid.

Happy Brain Works Coach Ellen de Jong

drs Ellen de Jong

Happy Brain®Coach

Respectvol, zonder oordeel en accepteren wat is, zijn voor Ellen onlosmakelijk verbonden met het vak van Happy Brain®Coach. Zij zoekt naar het goede en neemt dit als uitgangspunt voor de oplossing.

Ellen heeft ervaring in verschillende branches en weet makkelijk verbinding te maken met klanten met diverse achtergronden. Ze werkt vanuit de overtuiging dat je moet groeien vanuit wat je hebt en de methodieken van Happy Brain®Works sluiten daar naadloos bij aan.

Na 25 jaar als leidinggevende te hebben gewerkt in de commerciële en non-profit sector en bij de overheid heeft Ellen de overstap gemaakt naar coach en trainer. Om dit op een professionele wijze te kunnen doen, heeft zij vanaf 2002 diverse opleidingen gevolgd.

Happy Brain Works Coach Janine Fidder

Janine Fidder

Happy Brain®Coach

Janine is een ervaren coach die haar analytische stijl graag inzet als Happy Brain®Coach.

Haar achtergrond als jurist en haar jarenlange ervaring als kandidaat-notaris en bedrijfsjurist maken Janine een coach die resultaat gericht is. Zij kan haar klant op een vriendelijke en compassievolle manier een spiegel voorhouden.

De wetenschappelijke onderbouwing van de Happy Brain®methodieken sluit goed aan bij de stijl van Janine.