Burnout- en Stress-release

Klachten
Heb je stress-gerelateerde klachten of ben je al uitgevallen met een burnout? Dan herken je je waarschijnlijk in onderstaande symptomen.

  • concentreren lukt niet meer
  • je geheugen werkt ook minder
  • het lukt niet of nauwelijks om besluiten te nemen
  • het kost je enorm veel energie om alles in je hoofd op een rijtje te krijgen en te houden
  • je relativeringsvermogen is weg
  • je bent emotioneel, ongeduldig en/of hebt een kort lontje
  • je voelt je ongelukkig, eenzaam en/of overweldigd
  • vaak geeft een burnout ook fysieke klachten, zoals het gevoel van volledige uitputting, spierpijn of moeite hebben met bewegen

Omdat 70-80% van de mensen een burnout niet aan zien komen, bestaat de kans dat je van het ene op het andere moment om valt.

Goed nieuws!
Het goede nieuws is dat zowel de psychische als lichamelijke klachten omkeerbaar zijn! Ze worden veroorzaakt door fysieke veranderingen in je lijf en hersenen, en die veranderingen kunnen worden teruggedraaid. Dat moet je zelf doen, want het is jouw lijf en brein, maar je hoeft het niet alleen te doen! Onze burnout- en stress-release programma’s kunnen jou daarbij helpen.

Resultaat
Het resultaat van onze programma’s is dat je in korte tijd weer in balans bent en lekker in je vel zit. De negatieve spiraal is doorbroken en omdat de kern van het probleem is weggenomen, krijg je geen terugval, ook niet na lange tijd. Bovendien leer je wat je moet doen als weer een stressvolle periode doormaakt.
De gemiddelde verzuimduur van 8 maanden voor een burnout kan met onze stress-interventies worden teruggebracht tot 2 of 3 maanden. En daardoor zit jij weer veel sneller dan gebruikelijk lekker in je vel.

Voor wie?
Iedereen met burnout of ander stressgerelateerd verzuim kan bij ons terecht.
De oorzaak en de duur van de stress maakt daarbij niet uit; perfectionisme, hoge werkdruk, negatieve werkomgeving, weinig zelfvertrouwen, traumatische of verdrietige gebeurtenissen of een opstapeling van meerdere factoren.
Wij kunnen je helpen.

Vertrouwen in jezelf
Het gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’ en niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van mensen om je heen, kan veel stress opleveren. Vooral mensen die perfectionistisch van aard zijn, kunnen daar last van hebben.
Door onze programma’s worden negatieve gedachten over jezelf ‘herschreven’ met als resultaat dat je zelfvertrouwen sterk toeneemt.

Verder na traumatische gebeurtenis(sen)
Sommige gebeurtenissen zijn zo ingrijpend dat het je hele leven beïnvloedt. Je moet er steeds maar weer aan denken, je bent emotioneel uit balans en/of hebt andere stressklachten. Wij helpen je met het verwerken en loslaten van deze gebeurtenis(sen) met een op maat gemaakt stress-release-programma, zonodig aangevuld met EMDR.

Programma
Een burnout- of stress-release programma wordt in overleg met jou op maat gemaakt.

Aanmelden